Hipp Hurra för Tessan!!

Idag fyller T 21 år! Grattis säger jag till min fina vän, och visar vilken fin vän JAG är genom att bjuda på några vackra bilder på födelsedagsbarnet ;)


Vi bygger världens finaste koja, januari 2009


Tess har bosatt sig i lekstugan, oktober 2008


Toabild, november 2009


Påväg för att se Gavin! november 2008


Världens finaste koja nr 2, januari 2009


Vackra flickor i regnet, midsommar 2009


Hon ville stå där....=P juli 2009


Tess&Ika försvann i bakluckan! juli 2009


Toabild från 20-årsdagen, februari 2009


I Turkiet, maj 2009


Skörd av istappar, februari 2010


Shoppingtur

Idag blev det en tur till Örebro med familjen, t.o.m pappa följde =O Gick mest i inredningsaffärer, det blev besök på både Village, Entré, Indiska och Åhléns. Jättemycket shopping blev det inte för min del, vi köpte mest födelsedagspresenter till systeryster och kollade på köksmöbler. Ett par grejer fick jag med mig hem iaf =)


Jeanskjol 149kr och glasburk 39,50kr, Indiska. Gröna handdukar 50kr, Åhléns


Önskar mig en solig helg

Kan det inte sluta snöa men fortsätta vara kallt, så att vi får fler sådana där underbart soliga vinterdagar som för två helger sedan? När vädret var perfekt för en långpromenad runt Lindesjön med tillhörande fikapaus och korvgrillning =)






Dagens Tänkvärdhet - Dag 2

"Låt inte stoltheten förstöra goda relationer"

Vår stolthet kan lätt bli vår värsta fiende. Det har många gånger hänt att jag behövt hjälp, men varit för stolt för att be om den. Rädslan att andra ska se ner på mig för att jag inte klarar allt själv har ofta hindrat mig. Sedan har vi det här med att be om förlåtelse, där sätter ofta stoltheten stopp. Man vill inte erkänna att man hade fel, eller är rädd för att inte bli förlåten, och väljer då att istället undvika personen ifråga helt och hållet.
Ett sånt slöseri med livet, att vara rädd.


Dagens Tänkvärdhet - Dag 1

"Skratta åt dig själv, annars gör någon annan det"

Så sant som det är sagt. Det är viktigt med självdistans, att kunna slappna av och inte ta sig själv på för stort allvar. Om man kan göra misstag utan att känna som om jorden ska gå under, utan istället skratta åt det och ta lärdom av det, så blir livet så mycket lättare och roligare. Och som vi alla vet - ett gott skratt förlänger livet!

// E


Dagens Tänkvärdhet

Med inspiration från Johanna, som i sin blogg Ordsamling har startat kategorin "Ett foto om dagen i en månad", kommer nu min variant, "Dagens Tänkvärdhet". Jag ska hitta ett tänktvärt citat varje dag, och om jag har tid och lust även kommentera det med mina egna funderingar. Jag vet att jag härmas Johanna, men ta det som en komplimang ;)

Den första tänkvärda meningen kommer från en bok jag fick av mamma på Alla Hjärtans Dag. Tack mamma, jag älskar dig!



Den fina boken, och min rosa dagbok



Torsdag

Har inte uppdaterat på ett tag, mycket i görningen. Allt är bra och den positiva energi jag har känt i exakt 7 veckor nu håller i sig. Har varit ledig i två dagar nu och det har varit skönt. Tid att bara ta det lugnt, fixa lite hemma, läsa och reflektera. Igår var jag på biblioteket och lånade några ljudböcker, och en bok om mindfulness med tillhörande cd-skivor med meditationsövningar. Skulle göra den första övningen igår, men jag blev så avslappnad att jag somnade =P ska försöka igen, och då sitta upp istället för att ligga ner.

   

Time for work // E


Chokladfrossa



Chokladsuget är enormt, kan det bero lite på att jag försöker sluta dricka kaffe och försöker lindra kaffeabstinensen med choklad kanske? Jag o T var på Marieberg Galleri och åt och fikade på Fresco. Till efterrätt delade vi på en ENORM chokladboll och en bit kladdkaka med grädde. Har även ätit en chokladpralin från Lindt samt lite smågodis. Men suget är fortfarande kvar! Rädda mig någon!

// E

PS.  Vi köpte varsitt par supersnygga skor, bilder kommer ;)


Dagens Tanke

Dagens tanke kommer från den lilla söta boken som Linda skickade till mig för ett par dagar sedan. Tänk vad glad man blir när det ligger en överraskning i postlådan! Och vad roligt det är att få ett handskrivet kort eller brev =)

"Om vi tror att vi kan så kan vi. Om vi tror att vi inte kan så får vi rätt"



// E


Veckoplanering

På söndagskvällen brukar jag sätta mig och planera den kommande veckan. Såhär kommer vecka 7 se ut:

Måndag: Pilates på morgonen. Jobb 9-16. Volleybollträning 18-21.
Tisdag: Yoga på morgonen. Jobb 9.30-19 (Fettisdagen, kommer bli FULLT upp!) 
Onsdag: Gym på förmiddagen. Kanske fika med någon trevlig vän på min lediga dag? =) Volleybollträning 19-21.
Torsdag: Jobb 6-13. Gym.
Fredag: Jobb 6-13. Pilates.
Lördag: Jobb 7-13.45. Match elitlaget 14.00. Match b-laget 17.00. Troligen FEEEST på kvällen! 
Söndag: Jobb 9-17. Suck....

Jag längtar redan till veckan efter, då jag bara jobbar tre dagar! 

// E  


Alla Hjärtans Dag!

Idag är det alla hjärtans dag, och trots att jag är singel känner jag mig inte ett dugg, till skillnad från förra året! Har haft en jättebra dag hemma hos mamma o pappa. Hunnit med att:

+ Fika bullar, chokladballerina och mandelkubb med familjen, morföräldrar och kusin.
+ Sett Lindesberg besegra Sollentuna! =D
+ Gått promenad i den superfina vädret.
+ Ätit falukorv och makaroner....tänk att det kan vara så gott!
+ Gymmat en o en halv timme.

Nu blir det godis framför tvn. Sista kvällen innan Anna Skipper flyttar in!
Puss puss / E


Nu när dom håller på att fixa köket hos mor o far så bjöd mamma på Findus Kanelbullar! Jag o systeryster trodde aldrig vi skulle få uppleva något annat än hembakta i vårt hus... =P Kors i taket!


Tillbakablickar

Är sjuk och har tråkigt. T har åkt på träning och lämnat mig med tv:n och en godispåse som enda sällskap. Jag är less på tv:n och mår illa av godiset! Orkar inte börja på en ny bok, så jag tog fram min dagbok från förra året och läste lite här och där i den.

Det känns inte som jag är samma person som den som skrev det jag just har läst. Dagboken är full av hemska mörka tankar, självhat och hopplöshet. Känsla av att vara misslyckad och inte räcka till.

Det kan låta klyschigt, men mitt liv förändrades på en enda dag. Torsdagen den 7e januari 2010 kom jag, med lite hjälp av ett proffs, till insikt och sen dess är jag som en annan människa. Full av glädje, energi och positiva känslor. (Har numret till denna mirakulösa person om någon är intresserad =)

Alla har vi våra mindre bra perioder i livet, men sluta aldrig hoppas och sluta aldrig kämpa. Jag är ett levande exempel på att det blir bättre såsmåningom =)

Pussar till alla mina vänner // E


Te

Jag är sjuk, jäklarns också! Feber, ont i halsen, hosta och snor. Sitter här men en kopp Farbror Frost, ett grönt te smaksatt med kardemumma och vanilj som jag fick av T i adventskalenderpresent! Jättegott =) Jag älskar te och har säkert 15-20 olika sorter hemma, lite onödigt men variation förnöjer =) Nån som har tips på ett gott te?

Snoriga hälsningar // E


Hjärtan + One Tree Hill

Rätt lugnt på jobbet idag, men ändå trött när jag slutade kl 13. Förkyld och hängig. Gick till mormor o morfar, åt god mat o träffade kusse-kusin Micaela som har lämnat Sthlm ett tag för att hälsa på =) Med mig hem fick jag massa mat som blev över, samt min o Ts Alla Hjärtans Dag-presenter. Aladdinhjärtan till mig och Geléhjärtan åt T. Nya One Tree Hill-boxen låg i postlådan när jag kom hem, så nu är det soffan, One Tree Hill och godishjärtan som gäller för oss!

Kram kram // E

       




mmmmmm.......


En ledig dag som denna

Helger i all ära, men ibland är det så otroligt skönt att ha en ledig dag mitt i veckan, som idag. Kunna göra vad man känner för medan alla andra är på jobbet =P Hade lite ärenden på stan, bl.a var jag på Veronicas Hud & Naglar och inhandlade ett par hudvårdsprodukter från Dermalogica. Stort hål i plånboken, men produkterna är dryga och väl värda en extra slant =D Känns dessutom skönt att veta att de är anpassade speciellt efter min hy, eftersom den kan vara lite bråkig ibland ;)



Special Cleansing Gel 365kr, Multi-Active Toner 365kr, Skin Smoothing Cream 500kr.

Dags för en kopp te och ett avsnitt av Top Model!
//E
                        


Läsfrukost

Vaknade kl 8 för att läsa klart boken jag inte orkade avsluta igår kväll. "This Charming Man" (sv titel "En förtjusande man") av Marian Keyes. Fick den av Lovely Linda för ett tag sen =) Boken handlar om fyra kvinnor som alla har gjort misstaget att falla för samma vannsinnigt förtjusande man, och den mörka hemlighet som binder dem samman. Jättespännande, enda minuset är att jag blir lite lätt stressad och förvirrad av allt hoppande mellan de olika berättarpersonerna! =P

 

Nej nu tillbaka till boken, bara ett kapitel kvar!
kram // E




MaxFactor vs. Lancôme

        

Testat mascaran jag köpte igår. MaxFactor Lash Extension Effect (175kr) Inte riktigt nöjd, fick lägga på MÅNGA lager innan det blev något resultat att tala om! Blir nog en tur till Örebro igen snart för att inhandla min gamla trotjänare, Lancôme Hypnose. Kommit fram till att den nog är värd sina 280kr iallafall, lite vardagslyx liksom =)

Nu blir det film, Into The Blue 2.

Simma lugnt! // E


Dags för lördagsmys =)

Helt ledig i helgen, från både jobb och volleyboll. T har åkt norrut till Skellefteå, och jag har istället fått sällskap av Lee som flög hit från England igår kväll. Hade problem att ta mig till flygplatsen för att möta honom, eftersom tåget inte riktigt går som dom ska i det här vädret =/ kom dit med taxi tillslut efter att ha missat flygbussen p.g.a försenat tåg! Hyrde bil på flygplatsen, så ingen mera kommunaltrafik blir det i helgen!

Dagen har spenderats i Örebro. Åt "shoppingbuffé" på Kinamuren, mums! Men oj vad mätt jag är!

Detta inhandlades under dagen:

  
High Impact Lip Colour från Clinique i färgen Cider Berry       



MaxFactors Lash Extension Effect Mascara

Får se om mascaran är något att ha, tänkte jag skulle prova en billigare sort än den från Lancôme jag har köpt de senaste gångerna...dyrast är ju faktiskt inte alltid bäst...har jag hört =P




Fyndade även en mockajacka i favoritfärgen lila på MQ. Har kollat på den förut, och nu när den bara kostade 299:- mot ordinare pris 999:- var det bara att slå till! Vilken lycka =D

Nu är det dags för lördagsmys med film och fruktsallad, bara att krypa upp i soffan =)

Puss o kram på er// E


Tisdag

Dagens tanke: "Glöm aldrig bort att du är den viktigaste personen i ditt liv"
Så sant, mig själv får jag ju dras med resten av livet varesej jag vill eller inte =P Likabra att gilla sig själv alltså, och vara den man vill vara.

Det snöar igen, jag älskar snön och kylan. Älskar också istapparna som hänger utanför fönstret, jättevackra. Användbara är dom också. T "skördade" ett par härom veckan och använde för att kyla ner colan =P


RSS 2.0